Utrikespolitiska event för 2023

Det har blivit ett nytt år och det innebär att det är dags att fylla på med information om vad som händer i världen 2023. Här kommer våra bästa tips på event att hålla koll på:

Operating in a Hostile Media Environment in Venezuela

När: 13 januari, 2023 10:00 – 11:00

Var: Online

Venezuela närmar sig valet 2024, och Maduroregimen använder sig av mediacensur för att behålla sitt grepp om makten. I Venezuela kontrolleras de flesta traditionella kommunikationskanaler av Maduroregimen, vilket tvingar oppositionen till att navigera navigera i ett komplext nätverk av alternativa medier.

Center for Strategic & International Studies (CSIS) bjuder in dig till ett samtal kring hur den venezuelanska oppositionen kan tävla i detta fientliga mediautrymme med sikte på valkampanjen 2024. Eventet kommer också att fördjupa sig i hur det internationella samfundet kan stödja oberoende rapportering då traditionella och icke-traditionella medier står inför ett allvarligt hot.

Anmäl dig här.

Overreach: How China Derailed its Peaceful Rise

När: 20 januari, 2023, 15:30 – 16:30

Var: Online

I årtionden har Kinas ledare försökt försäkra det internationella samfundet att dess uppgång skulle vara fredligt – men i dag är Kina allt mer villigt att hota grannar, använda tvång och skapa spänningar med USA och dess allierade. Och nu, när Xi Jinping förbereder sig för sin tredje mandatperiod, förväntas han fortsätta föra en utrikespolitik som sannolikt bara kommer att skapa ytterligare global motreaktion. Vilka förändringar i Kinas inrikespolitik ledde till denna förändring från försiktighet till stridslystnad?

I det här eventet diskuterar Freeman Chair in China Studies boken Overreach: How China Derailed its Peaceful Rise där de tacklar just dessa frågor kring Kinas inrikespolitik.

Anmäl dig här.

The Future of Liberalism

När: 18 januari, 14:00-15:00 (EST)

Var: Online eller på plats

Liberalismen har under de senaste åren mött förnyad kritik från politiker och akademiker från hela det ideologiska spektrumet och runt om i världen. En del av kritiken kommer från dem på den politiska högerkanten, och en annan del kommer från den politiska vänstern, ofta motiverad av oro för ojämlikhet och diskriminering. Medan denna debatt intensifieras har praxis förknippade med liberalism – såsom yttrandefrihet, religionsfrihet och att behandla alla människor med lika respekt – utsatts för påfrestningar.

Den 18 januari, är Governance Studies at Brookings och the Project on Constitutional Originalism and the Catholic Intellectual Tradition vid Catholic University värdar för Robert P. George och William A. Galston, akademiker med olika intellektuella och politiska inriktningar, för att diskutera liberalismens framtid.

Anmäl dig här.

Outlook of Myanmar’s Resistance Movement in 2023

När: 19 januari, 9:00-10:00

Var: Online

Det närmar sig den andra årsdagen av den militärkuppen 2021 och motståndsstyrkorna förblir splittrade av etniska och politiska skillnader. Trots vissa militära framgångar är allianspolitiken i motståndsrörelsen fortfarande instabil. Framåt kommer ett större militärt samarbete mellan de gamla och nya motståndsgrupperna att vara avgörande för att bekämpa militärjuntan.

Ta del av konversationen kring Myanmars framtid i det här eventet presenterat av Stimson.

Anmäl dig här.

Assessing Variation in the Labeling of Terrorist Organizations Around the World

När: 18 januari, 12:00-13:00

Var: Online

Vad är egentligen en terroristorganisation? Denna frågan har blivit alltmer förekommande i takt med att kraven på att sociala medieföretag ska begränsa terroristinnehåll har ökat. Ändå har det internationella samfundet inte kommit överens i frågan. I en ny rapport, «An Assessment of Variation in National Processes of Definition and Designating Terrorist Groups,» undersökte New Americas internationella säkerhetsprogram 196 länders utnämningspraxis. Rapporten belyser hur inrikespolitik, skiftande förhållanden och geopolitisk konkurrens har format variationen på definitionen globalt.

För att diskutera rapporten välkomnar New America två av rapportens medförfattare, David Sterman och Melissa Salyk-Virk.

Anmäl dig här.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *