Foredrag som er verdt å få med seg i oktober

Det så lenge ut som at oktober ville starte med en nedstengning av den amerikanske føderale staten, fremtvunget det republikanske partiets ytterfløy. Men i den ellevte time klarte husets speaker  Kevin McCarthy, til alles overraskelse, å lande et midlertidig budsjett som holder staten åpen til midten av november. Det betyr at det fremdeles vil være stor aktivitet på Capitol Hill og flere interessante høringer og foredrag som du kan få med deg!

 

TRUER KINAS ØKONOMISKE VEKST USA?

Hvem: Brookings Institute

Hva: Kinas voldsomme økonomiske vekst har ledet til at det kinesiske samfunnet har fått bedre infrastruktur, levestandard og økt innflytelse over den globale økonomien. Veksten har også ledet til en betydelig utvidelse av Kinas militærkapasitet. Dette har skapt debatt om hvorvidt USA må forsøke å begrense Kinas økonomiske ekspansjon for å beskytte seg selv. I denne paneldebatten vil en rekke eksperter diskutere hvordan USA bør forholde seg til Kinas økonomiske vekst og hvilken trussel det utgjør.

Når: 4. oktober klokken 22:30 – 23:30 norsk tid

Hvor: strømmes på nett:

 

PÅ INNSIDEN AV FTX

Hvem: Washington Post

Hva: Sam Bankman-Fried ble historiens første dollar-milliardær under 30 da han opprettet kryptobørsen FTX, og ble hyllet som en nyskapende entrepenør i Silicon Valley. Fallet var stort da det kom fram at formuen var bygget på svindel og Bankman-Fried kjemper i disse dager i retten mot anklagene. Hvordan kunne alt dette skje? Michael Lewis, forfatteren bak blant annet The Big Short og Moneyball, gir et unikt innblikk i hva som skjedde bak kulissene i sin nye bok GGoing Infinite: The Rise and Fall of a New Tycoon. I dette foredraget får man en smakebit.

Når: 6. oktober klokken 14:00 norsk tid

Hvor: strømmes på nett her: wapo.st/lewisoct6

ETT ÅR MED INFLATION REDUCTION ACT: HVA ER STATUS

Hvem: Brookings Institute

Hva: The Inflation Reduction Act (IRA) er regnet som det mest betydningsfulle klimatiltaket som har passert i Kongressen. Gjennom en enorm økonomisk støttepakke subsidierer og stimulerer amerikanske myndigheter en satsing på grønn omstilling og industri. IRA har også store ringvirkninger utenfor USA, blant annet for norske bedrifter. Brookings Institutes ekspertpanel vil i dette foredraget vurdere hvor effektivt IRA er når det gjelder USAs klimagassutslipp og økonomi.

Når: 11. oktober klokken 15:00 – 12:00

Hvor: strømmes på nett her:

MAKSPRIS PÅ RUSSISK OLJE: FUNGERER DET EGENTLIG?

Hvem: Brookings Institute

Hva: I desember i fjor forsøkte USA, Australia og resten av G7-landene  å innføre en makspris på russisk råolje gjennom å nekte russiske oljetankere forsikring dersom verdien på hvert fat var over 60 dollar. Hensikten var å svekke Russlands evne til å fortsette krigføringen i Ukraina. Hvor effektivt har dette tiltaket vært? Og hvem kjøper russisk olje? I denne paneldebatten vil arkitekten bak tiltaket og et utvalg eksperter diskutere effektene.

Når: 16. oktober kl. 20:30 – 21:30 norsk tid.

Hvor: strømmes på nett her:

 

KAMPEN OM KRITISKE MINERALER: HVORDAN INVESTERER KINA I AFRIKA?

Hvem: Wilson Center

Hva: Behovet for det grønne skiftet har gjort at den globale etterspørselen etter mineraler har skudd i været. På verdensbasis kontrollerer Kina 85-95% av denne viktige mineraltilførselskjeden, og Kina er særdeles aktive til å investere i det globale sør og særlig i Afrika. I denne samtalen vil en rekke eksperter snakke om hvordan Kina investerer i Afrika, hvordan utvinningen av mineraler foregår og hvilke konsekvenser det har for lokalsamfunn.

Når: 31. oktober klokken 15:00 – 17:00

Hvor: strømmes på nett her: https://www.wilsoncenter.org/event/chinas-critical-mineral-investments-africa

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *