AI, Russland og mer: disse arrangementene bør du følge med på i september

Fellesferien er over i Washington D.C. og atter en gang strømmer politikere, lobbyister, akademikere og andre tilbake til hovedstaden for nok en intensiv høst. Det er ikke mangel på foredrag som skal holdes og tanker som skal tenkes. Vi har derfor laget en liten oversikt over interessante arrangementer å følge med på.

ETT ÅR ETTER PROTESTENE: HVA SKJER I IRAN?

Hvem: Stimson

Hva: Iranske demonstranter fylte avisforsider over hele verden da de tok til gatene etter at Mahsa Amini døde etter å blitt arrestert av iransk moralpoliti for «feil bruk av hijab». Til tross for massive protester klarte iranske myndigheter å slå hardt ned på demonstrantene. Denne paneldebatten gir en innsikt i hvilke utfordringer iranere møter i hverdagen ett år etter Aminis død.

Når: 11. september kl. 18:00 – 19:30 norsk tid.

Hvor: Strømmes på nett her:

GLOBAL TERRORISME: HVA ER STATUS?

Hvem: Brookings Institute

Hva: Krigen mot terror etter 9/11 har dominert amerikansk utenrikspolitikk i lang tid. Det er først de siste årene at utenrikspolitikken har skiftet vekk fra terror til å fokusere på stormaktsrivalisering med Kina og Russland. Likevel er terrortrusselen fremdeles høyst relevant i flere deler av verden. Dette arrangementer gir deg en statusoversikt over global terrorisme i dag.

Når: 11. september kl. 21:00 – 23:00 norsk tid.

Hvor: Strømmes på nett her:

HVOR FÅR PUTIN ALLE SOLDATENE SINE FRA?

Hvem: Wilson Center

Hva: Bare en måned etter at Russland invaderte Ukraina ble 300.000 mennesker innkalt til militærtjeneste ved fronten. Hvordan ble det russiske samfunnet og økonomien påvirket av dette? Og hvordan skal Putin få tak i nok menn framover til å holde krigen gående?

Når: 12. september, kl. 17:00 – 18:00 norsk tid.

Hvor: Strømmes på nett her:
How does the Kremlin man the war in Ukraine

RUSSLAND UTEN PUTIN?

Hvem: Wilson Center

Hva: Det er vanskelig å forestille seg en framtid uten president Putin, den nest lengstsittende europeiske presidenten, men også det vil en gang skje. Spørsmålet er da hvordan et Russland uten Putin vil se ut? I denne paneldebatten vil en rekke Russland-eksperter diskutere nettopp dette.

Når: 13. september, kl. 20:30 – 22:00 norsk tid.

Hvor: Strømmes på nett her:
Scenarios for Post-Putin Russia

SLIK FINNER DU DE BESTE OFFENTLIGE KILDENE I USA

Hvem: The National Press Club

Hva: Hvordan kan man som journalist finne de beste offentlige kildene i USA? Hvor skal man i det hele tatt lete? Pulitzer-gravejournalist Caryn Baird gir et kræsjkurs i hvordan man skal gå frem.

Når: 15. september klokken 17:3o norsk tid.

Hvor: Kan registrere deg her: https://www.press.org/events/faster-foia-public-records-you-can-find-online

HVORDAN SKAL MAN REGULERE KUNSTIG INTELLIGENS?

Hvem: Brookings Institute

Hva: Vi står overfor en enorm utvikling i kunstig intelligens, og de innovasjonene som gjøres nå vil få enorme konsekvenser for hvordan samfunnene våre vil se ut de neste tiårene. Hvordan kan og bør man regulere AI, og hvordan skal reguleringsmyndigheter klare å holde tritt med tek-selskapene i Silicon Valley? Denne paneldebatten gir en innsikt i hvilke farer som er knyttet til kunstig intelligens, hvordan man proaktivt kan regulere det og mulige fallgruver.

Når: 14. september kl. 19:30 – 20:45 norsk tid.

Hvor: Strømmes på nett her:

HVA TENKER LOVMAKERNE I USA OM KUNSTIG INTELLIGENS? 

Hvem: Washington Post

Hva: Hva tenker egentlig lovmakerne i den amerikanske kongressen om hvordan man skal regulere kunstig intelligens? Senator Martin Heinrich fra demokratene og senator Mike Rounds fra republikanerne leder en tverrpolitisk gruppe som jobber med kunstig intelligens. I denne samtalen får man innblikk i hvordan amerikanske lovmakere jobber for å forstå og regulere den revolusjonerende teknologien.

Når: 12. september, kl. 18:00 norsk tid

Hvor: Kan strømmes på nett her: wapo.st/ATAsept12

BONUS: KUNSTIG INTELLIGENS OG OLJEFONDET

Hva: Dersom du er interessert i kunstig intelligens kan vi varmt anbefale denne podkast-episoden med sjef for Oljefondet Nicolai Tangen og sjef for OpenAi Sam Altman.

Lengde: 49 min

Hvor: kan strømmes der du hører podkast eller her:
Sam Altman CEO of OpenAI: ChatGPT, Future of AI, AGI, and China

In good company with Nicolai Tangen

THE ATLANTIC FESTIVAL

Hvem: The Atlantic

Hva: En rekke virtuelle foredrag med blant annet utenriksminister Anthony Blinken om Amerikas framtid i utlandet, Hillary Clinton om eksistensielle trusler mot demokratiet og mye mer.

Når: Foredragene kan følges på nett fra 28.-29. september her: Meet Great Minds who Don’t Think Alike

THE 2023 KNIGHT FORUM ON GEOPLOTICS

Hva: Hva er de store utfordringene USA står ovenfor de kommende årene? Og hvordan skal USA forholde seg til dem? På dette seminaret vil en rekke ekspertpaneler drøfte hvilke sikkerhetsutfordringer som er mest pressende for USA og hva som kan gjøres.

Når: 26. september klokken 15:00 – 12:30 norsk tid.

Hvor: Strømmes her https://www.brookings.edu/events/the-2023-knight-forum-on-geopolitics/

Comments 63

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *