Aktuelt fra Washingtons tankesmier i April


Publisert: 3. april 2024

Kategori: Uncategorized

Forfatter: NordicPressCenterDel denne artikkelen:


Den årlige Breyer-forelesningen: Matias Spektor om USA, Vesten og internasjonal lov i en tid med strategisk konkurranse.
Brookings, 05.04.24:
Kan vestlige land opprettholde den lovbaserte internasjonale ordenen som ble etablert i en tid med amerikansk hegemoni, nå i en mer omstridt tid? 5. april vil Foreign Policy på Brookings være vert for Matias Spektor, brasiliansk utenrikspolitisk ekspert, grunnlegger og forsker ved School of International Relations ved Fundação Getulio Vargas i São Paulo. Spektor vil ta opp utfordringene USA, Vesten og internasjonal lov står overfor i en tid med strategisk konkurranse på grunn av Russlands invasjon av Ukraina, konflikt og humanitær krise i Midtøsten, geopolitiske endringer, og i et år med mange sentrale valg rundt om i verden.
https://www.brookings.edu/events/the-10th-annual-breyer-lecture-matias-spektor-on-the-us-the-west-and-international-law-in-an-age-of-strategic-competition/

Ukrainas globale identitet: Eurosentrisk og dekolonial.
Wilson Center, 11.04.24:
I denne diskusjonen vil paneldeltakerne se på Ukrainas europeiske orientering og diskutere landets komplekse historiske, geografiske og politiske landskap.
https://www.wilsoncenter.org/event/ukraines-global-identity-eurocentric-and-decolonial

Boklansering: Collisions: The War in Ukraine and the Origins of the New Global Instability
Wilson Center, 04.04.24:
Leder for Kennan Insitute’s Advisory Council, Michael Kimmage, presenterer sin nye bok Collisions: The War in Ukraine and the Origins of the New Global Instability. Boken forteller om den lange marsjen som startet i 2008 og ledet til Russlands invasjon i 2022.
https://www.wilsoncenter.org/event/book-launch-collisions-war-ukraine-and-origins-new-global-instability

Kunstig intelligens + amerikansk innovasjon
CATO, 17.04.24:
Datapersonvern, cybersikkerhet, finansiell stabilitet, valgintegritet og økonomisk vekst er bare noen av de politiske spørsmålene som reises i lys av fremskritt innen generativ KI. Bli med Cato Institute-forskerne Jennifer Huddleston og Jack Solowey, sammen med professor i informatikk og forfatter av The Master Algorithm, Pedro Domingos, for en omfattende samtale om KI, teknologipolitikk og fremtiden til amerikansk innovasjon.
https://www.cato.org/events/ai-artificial-intelligence-american-innovation

FNs plastforurensningstraktat: Hvorfor er den viktig?
STIMSON, 08.04.24:
Nesten 6 milliarder tonn plastavfall forurenser planeten. Mens offentlig politikk har fokusert mest på klimaendringer, forurenser plastavfall elver, havet, akkumuleres på strender og brytes ned til mikroplast- og nanoplastpartikler som forstyrrer økosystemer, kommer inn i næringsnett og konsumeres av mennesker. Den globale plastproduksjonen har vokst fra 2 millioner tonn i 1950 til mer enn 400 millioner tonn i dag, og er på vei til å dobles igjen innen 2040. STIMSON setter fokus på behovet og begrunnelsen for den globale plastavtalen.
https://www.stimson.org/event/the-un-global-plastics-treaty-why-is-it-needed/

IMFs administrerende direktør Kristalina Georgieva om tilstanden til den globale økonomien.
Atlantic Council, 11.04.24
: En samtale med Kristalina Georgieva, administrerende direktør for Det internasjonale valutafondet (IMF), en uke før verdens finansministre og sentralbanksjefer samles i Washington for IMF og Verdensbankens vårmøter. Hun vil presentere konklusjoner fra den kommende World Economic Outlook og Global Financial Stability Report og dele IMFs agenda for de kommende møtene.
https://www.atlanticcouncil.org/event/imf-managing-director-kristalina-georgieva-on-the-state-of-the-global-economy/

Russland i Syria: Hvordan Putin bruker Midtøsten for å utfordre NATO.
New America 04.04.24:
Et foredrag med Jeremy Hodge, Senior Investigator, Zomia Center og medforfatter av Proxy War Today: Case Studies of Conflict in the Middle East.
https://www.newamerica.org/future-security/events/russia-in-syria-how-putin-uses-the-middle-east-to-challenge-nato/


Les også