Event i Maj och Juni


Publisert: 18. mai 2023

Kategori: Uncategorized

Forfatter: NordicPressCenterDel denne artikkelen:


What does the future hold for Taiwan?

När: 25 maj, kl. 15-16:00 EDT

Vem: Brookings Institution

Var: På plats eller online

Efter åtta år under president Tsai Ing-wen står Taiwan inför ett kommande presidentval i januari 2024. Den nya presidenten kommer att ställas inför betydande utmaningar rörande Taiwans interna situation, relationerna över Taiwansundet och dess band till USA samt andra internationella aktörer.

Den 25 maj, anordnar Center for East Asia Policy Studies vid Brookings Institution ett evenemang där framstående forskare inom Taiwan-området kommer att diskutera Taiwans framtid.

Anmäl dig här.


India’s role in the international order

När: 26 maj, kl. 8:30 – 9:30 EDT

Vem: Brookings Institution

Var: Online

Rysslands krig i Ukraina. Kinas fortsatta utmaning av navigationsfriheten. Och pågående diskussioner om «avdollarisering.» Oenigheten mellan toppnationer inom Världshandelsorganisationen betonar det brådskande behovet av att utveckla effektiva strategier för att försvara eller anpassa den multilaterala ordningen. Särskild uppmärksamhet riktas mot rollen som spelas av icke-västerländska mellanstora makter, som Indien.

Indiens ekonomiska och säkerhetsmässiga val i den kommande perioden kommer att omforma alternativen för globalisering och balanseringen av Kinas uppgång. Därför bjuder Brookings in till ett evenemang den 26 maj som fokuserar på Indiens roll i den internationella ordningen. Denna online-session kommer att samla experter för att diskutera de strategier som Indien använder för att revidera, omstrukturera eller försvara viktiga delar av den etablerade ordningen mitt i djupgående geopolitiska spänningar.

Anmäl dig här.

 


Global Governance Survey Launch

När: 8 juni, kl. 10:00-11:00 EDT

Vem: Stimson

Var: Online

Denna unika undersökning testar attityderna till global styrning i tolv av världens största länder, den utvecklade gruppen G7 (USA, Kanada, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Italien och Japan) samt de framväxande BRICS-länderna (Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika). Tillsammans utgör de majoriteten av världens befolkning och ekonomiska produktion.

Denna diskussion kommer att detaljera allmänhetens attityder till olika teman som är avgörande för global styrning, vilka sällan berörs i undersökningsforskning. Dessa inkluderar den globala stämningen, bedömningar av globala framsteg inom viktiga frågor samt åsikter om politiska förslag om FN-reform, internationella konflikter, pandemiförebyggande, klimatförändringar och andra viktiga områden.

Anmäl dig här.

 


The Belt and Road’s Impact on Partner States

När: 24 maj, kl. 10:00-12:30 ET

Vem: Wilson Center

Var: På plats eller online

Kinas Belt and Road Initiative (BRI) har varit ett tveeggat svärd för länder som mottar Pekings ekonomiska stöd. Medan BRI fortfarande utgör en integrerad del av Kinas utrikesekonomiska politik, speglar det Kinas bredare mål att samarbeta med den globala södern genom ekonomisk utveckling och skapa stöd för sina internationella säkerhetsintressen. Särskilt den informella ekonomiska engagemanget som BRI medför avviker från Kinas etablerade ekonomiska politik och leder till oväntade konsekvenser för värdländerna.

Anmäl dig till Wilson Centers diskussion om effekterna av Kinas främjande av utveckling och utrikesbiståndspolitik på partnerländerna samt exporten av Kinas lag- och styrelseformer.

Anmäl dig här.


Antartica Today

När: 29 maj, kl. 17:00 – 19:40 ET

Vem: Wilson Center

Var: På plats eller online

Wilson Centers Polar Institute är medvärd för ett evenemang vid sidan av Antarktisfördragets konsultativa möte i Helsingfors, Finland. Evenemanget kommer att fokusera på de stora miljöutmaningarna i Antarktis, Antarktispolitik från ett utrikesperspektiv, de vetenskapliga utmaningarna i Antarktis, samt akademiska perspektiv på de utmaningar som Fördragsystemet har stått inför under de senaste 25 åren.

Evenemanget erbjuder både en engelskspråkig och en finskspråkig session. Ingen registrering krävs. Evenemanget kommer att sändas live här.


A renewed look at Russia’s wartime economy

När: 23 maj, kl. 9:00-10:00 ET

Vem: Peterson’s Institute for International Economics

Var: Online

I slutet av maj 2022 utvärderade «Financial Statements» Iikka Korhonen Rysslands ekonomi tre månader efter aggressionen mot Ukraina. Ett år senare ger denna session en uppdatering om krigets påverkan på ekonomin.

Anmäl dig här.


Les også