Vårevent att hålla koll på

The future of AI: A discussion with AI experts

När: 26 april, 16:00-17:30 (EDT)

Vem: The Brookings Institution

Var: Online

Brookings Institute bjuder in dig till ett samtal med fyra AI experter från den Nationella Artificiella Intelligens Kommittén NAIAC). Experterna kommer att diskutera AI i nuläget och riskerna som de medför för USAs framtid.

Anmäl dig här.


US-Taiwan relations: Will China’s challenge lead to a crisis?

När: 1 maj, 14:00-15:00 (EDT)

Vem: The Brookings Institution

Var: Online

Efter Rysslands invasion av Ukraina har det varit en ökande oro I Washington för en potentiell kinesisk militärt attack mot Taiwan. Vilka faktorer driver på konflikten? Och vad kan Washington, Taipei och andra länder göra för att manövrera riskerna och hindra en fullskalig konflikt?

För att svara på dessa frågor, samlar Brookings Institution, tillsammans med German Marshall Fund, ihop en panel av experter på området.

Anmäl dig här.


Global diplomatic engagement: Prospects for US-Japan cooperation

När: 4 maj, 10:30-11:45 (EDT)

Vem: The Brookings Institution

Var: Online

Riskerna som tillkommer med geopolitisk rivalitet är uppenbara i dagsläget: Rysslands invasion av Ukraina, förstärkta band mellan Kina och Ryssland som utmanar den globala liberala ordningen och försämringen av relationerna mellan USA och Kina, särskilt över Taiwan. Men samtidigt så ökar det diplomatiska engagemanget: Europa och Asien har skapat djupare band, bilaterala och trilaterala partnerskap inom Indo-Stillahavsområdet har ökat, och stormakter inser alltmer vikten av det globala söderns engagemang för att ta itu med olika världsutmaningar.

Center for East Asia Policy Studies är värdar för en panel av experter från Washington, D.C. och Japan för att diskutera hur USA och Japan navigerar i dagens komplexa diplomatiska schackbräde. Paneldeltagarna kommer att utforska potentiell samordning mellan asiatiska och europeiska allierade för att ta itu med Ukrainakrisen och hot mot freden i Asien.

Anmäl dig här.


Sustaining Access: Humanitarian Principles, Practice and Policy for Today’s Challenges

När: 25-26 april

Vem: Center for Strategic and International Studies (CSIS)

Var: Online/Live

CSIS Humanitarian Agenda och Norwegian Refugee Council är värdar för en tvådagarskonferens om Sustaining Access: Humanitarian Principles, Practice and Policy for Today’s Challenges. Denna konferens kommer att sammankalla humanitära aktörer, amerikanska politiker och andra nyckelpartner för att diskutera aktuella utmaningar som påverkar möjligheten för biståndsgivare att verka i begränsade miljöer.

Anmäl dig här.


Debt Transparency in Developing Countries

När: 28 april, 14:00-15:30 (EDT)

Vem: Center for Strategic and International Studies (CSIS)

Var: Online

Kinas uppgång som kreditgivare, dess användning av statligt ägda företag och sekretessen kring dess låneavtal har gjort dagens skulder mindre transparenta. Dessutom har skepsisen till den kinesiska utvecklingsfinansieringsmodellen förvärrats efter att nio länder för närvarande klassificeras av IMF som «i skuldnöd». Minst sju – Kongo (Brazzaville), Grenada, Malawi, Moçambique, Sudan, Zambia och Zimbabwe – har haft betydande problem med kinesiska skulder.

Ta del av det här eventet för att diskutera behovet av skuldtransparens i utvecklingsländer.

Anmäl dig här.


Book Talk: Digital Activism in Russia

När: 26 april, 11:00-12:00 (EDT)

Vem: Wilson Center

Var: Online

Rysslands invasion av Ukraina 2022 påskyndade förskjutningen av den ryska politiska regimen mot diktatoriskt styre. Sedan protesterna 2011-2012 har en rad nya begränsningar av politiska friheter och mediacensur hindrat spridningen av alternativ politisk kommunikation i Ryssland. Ändå har aktivister i Ryssland hittat uppfinningsrika sätt att kringgå media och internetcensur under det senaste decenniet och kommunicera sina idéer online. I det här bokföredraget kommer Galina Starovoitova-stipendiat Sofya Glazunova att diskutera sin bok Digital Activism in Russia och analysera ryska politiska outsiders innovativa kommunikationstaktik som bidrog till deras politiska överlevnad i slutet av 2010-talet.

Anmäl dig här.


Nicholas Burns, US Ambassador to China

När: 2 maj, 8:30-9:30 (EDT)

Vem: Stimson

Var: Online

USA:s relation till Kina skulle när som helst vara komplex, men få perioder har varit mer utmanande än idag. De två länderna har anmärkningsvärda meningsskiljaktigheter om handel, territoriella anspråk, mänskliga rättigheter och den internationella ordningen i sig. Dessutom under en tidpunkt då skepsis mot Kinas roll i världen verkar vara ett av de få områdena för tvåpartskonsensus i DC. Centralt för att hantera relationen är ambassadör Nicholas Burns, Washingtons röst i Peking, som tar med sig årtionden av public service-erfarenhet till en av de mest utmanande diplomatiska tjänsterna i världen sedan han avlade eden i december 2021.

Burns bjuder in till ett samtal om USA-Kina relationer idag och i framtiden.

Anmäl dig här.


The Elections in Turkey and Poland: How Domestic Corruption Undermines Democracy

När: 27 april, 10:00-11:00 (EST)

Vem: The German Marshall Fund (GMF)

Var: Online

Alliance for Securing Democracy vid German Marshall Fund och International Foundation for Electoral Systems bjuder in till en virtuell diskussion om de autokratiska hoten som står inför de två mest följdriktiga nationella valen 2023: Turkiet och Polen. De två valen kommer att fungera som en indikator för demokratins framtid och ha bestående påverkan på EU och NATO.

Anmäl dig här.


NATO and the Indo-Pacific: Forging Deeper Partnerships

När: 21 april, 8:45-11:30 (EST)

Vem: The German Marshall Fund (GMF)

Var: Online

Litauens utrikesministerium och GMF är värdar för en serie samtal inför NATO-toppmötet i juli. Parterna som deltar i toppmötet kommer att diskutera omfattningen av partnerskapsengagemanget med NATOs partners Australien, Japan, Republiken Korea och Nya Zeeland, vilket kommer att påverka NATOs förmåga att adressera framtida utmaningar.

Anmäl dig här.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *