Foredrag fra Washingtons tankesmier som er verdt å få med seg i februar

Behov for en realitetsjekk av vestens Ukraina politikk?
Brookings 23.februar: 23. februar vil the Center on the United States and Europe og the Strobe Talbott Center on Security, Strategy, and Technology holde en virtuell debatt med et panel bestående av Brookings-eksperter for å vurdere hva de større konsekvensene av en langvarig konflikt i Ukraina vil kunne bety for USA, NATO, EU og transatlantisk sikkerhet.
https://www.brookings.edu/events/does-the-wests-ukraine-policy-need-a-reality-check/

Palestinsk politikk og samfunn etter krigen.
Brookings 5.februar: Israels militære motangrep mot Gaza etter den 7.oktober har bidratt til å avdekke den dype spliden i palestinsk politikk mellom Hamas, som styrer Gazastripen, og de palestinske myndighetene, som styrer deler av Vestbredden fra Ramallah. Hvordan kommer krigen til å forme palestinske holdninger og hva kan dette bety for fremtiden til Gazastripen?
https://www.brookings.edu/events/palestinian-politics-and-society-after-the-war/

Russland-Ukraina krigen: En samtale med den norske utenriksministeren Espen Barth Eide
Brookings 7.februar:

https://www.brookings.edu/events/two-years-into-the-russia-ukraine-war-a-conversation-with-norwegian-foreign-minister-espen-barth-eide/

Er forholdet mellom USA og Kina USAs mest betydningsfulle bilaterale forhold?
Brookings 12.februar: USA-Kina forholdet blir ofte kalt det mest betydningsfulle bilaterale forholdet i verden. Hvilken innvirkning har dette på hvordan statene forholder seg til hverandre, og videre hvordan påvirker dette USAs forhold til sine allierte og partnere?
https://www.brookings.edu/events/is-the-us-china-relationship-americas-most-consequential-bilateral-relationship/

Afrikas energiomstilling.
Center for Strategic & International Studies (CSIS) 1.februar: Til tross for både store reserver av mineraler, olje og gass er Afrika det mest energifattige kontinentet i verden. Det er et stort behov for å forbedre tilgangen til ren energi gitt at Afrikas 1.4 milliarder innbyggere er spådd til å nå 2.5 milliarder innen 2050. Hvor skal den nødvendige energien komme fra?
https://www.csis.org/events/africas-energy-transition

Ukrainas medlemskap i EU: Neste trinn.
Wilson Center 1.februar: Den 14. desember 2023 tok Det europeiske råd en historisk beslutning om å åpne opp for medlemskapsforhandlinger med Ukraina. Veien videre mot Ukrainas fulle medlemskap i EU er sannsynligvis lang og vanskelig.
https://www.wilsoncenter.org/event/ukraines-accession-eu-next-steps

En samtale med den meksikanske presidentkandidaten Xóchitl Gálvez.
Wilson Center 5.februar: En samtale med den meksikanske presidentkandidaten Xóchitl Gálvez, hvor temaer som migrasjon, energi og sikkerhet, og hennes partis politiske plattform vil bli diskutert.
https://www.wilsoncenter.org/event/conversation-mexican-presidential-candidate-xochitl-galvez

En titt på forholdet mellom USA og Afrika i 2023/2024.
Wilson Center 8.februar: Foredraget vil presentere de viktigste suksessene og utfordringene som kommer frem i publikasjonen Africa: Year in Review (AYIR). Paneldeltakerne vil diskutere et bredt spekter av temaer innen styring, sikkerhet, utvikling og sosiale forhold, inkludert demokrati og valg, handel, regionale konflikter og kupp og klimaendringer. Bli med og se tilbake på det siste året og diskutere hva som er i vente for forholdet mellom USA og Afrika i 2024.
https://www.wilsoncenter.org/event/africa-year-review-2023-event

Er the Belt and Road Initiative med på å omforme den global orden?
Wilson Center 12.februar: Simon Curtis og Ian Klaus, forfattere av den kommende boken The Belt and Road City: Geopolitics, Urbanization, and China’s Search for a New International Order, fokuserer på hvordan Belt and Road Initiative (BRI) styrker Kinas økonomi og endrer den globale orden til sin fordel. BRI-investeringene i de digitale og grønne silkeveiene bygger urbane korridorer som styrker Kinas posisjon innen teknologi, handel og forsvar.
www.wilsoncenter.org/event/belt-and-road-initiative-reshaping-global-order

A Credible Grand Strategy.
STIMSON 6.februar: Her diskuteres prioriteringer for amerikansk utenrikspolitikk med utgangspunkt i den nylige artikkelen «A Credible Grand Strategy: The Urgent Need to Set Priorities.» Artikkelen viser til at amerikansk global dominans er over, men målene og midlene til amerikansk utenrikspolitikk gjenspeiler ikke dette. USA alene kan ikke opprettholde fred og sikkerhet i alle hjørner av kloden og USA bør i større grad dele ansvaret med andre. Gitt USAs begrensede ressurser, bør beslutningstakere erkjenne at kjernen i amerikansk utenrikspolitikk – å bevare amerikanernes sikkerhet, velstand og frihet – ikke er avhengig av å opprettholde overveldende amerikansk militærmakt alle steder og til enhver tid.
https://www.stimson.org/event/credible-grand-strategy-for-todays-world

Qatar: Megler og strateg i Midtøsten.
Johns Hopkins SAIS Foreign Policy Institute (FPI) 1.februar: Qatar er viktig i det turbulente geopolitiske landskapet i Midtøsten. Med utgangspunkt i sine enorme naturgassreserver har ørkennasjonen utnyttet sin nyetablerte rikdom til å etablere seg som en avgjørende aktør. Fra å tilrettelegge for dialog mellom ulike fraksjoner i et krigsherjet land til å formidle skjøre våpenhviler blant historiske motstandere har Qatars dyktige diplomatiske manøvrering bidratt til både ros og gransking. Ta del i samtalen med Dr. Majed Al-Ansari, talsperson for utenriksdepartementet i Qatar og rådgiver for statsminister Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani.
https://www.eventbrite.com/e/qatar-a-strong-mediator-and-its-strategic-role-in-the-middle-east-tickets-808368761727?aff=ebdssbdestsearch