Hva skjer i verden: viktige hendelser med fokus på USA-Russland, Kina, Peru og Nord-Korea.


Publisert: 17. februar 2023

Kategori: Uncategorized

Forfatter: NordicPressCenterDel denne artikkelen:


Protester utanför Vita Huset om USAs respons till den ryska invasionen av Ukraina.

Hvordan håndterer USA utfordringene fra Russland? Tankesmien Brookings arrangerer 24.februar møte med tidligere utenriksminister Condoleezza Rice, tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver Steven Hadley og en av USAs fremste Russlandseksperter, Fiona Hill, der de tar utgangspunkt i sitt arbeid som rådgivere for tidligere republikanske presidenter. Rice og Hadley har nylig gitt ut bok der de blant annet publiserer nedgraderte dokumenter fra George W Bush-administrasjonen. Fiona Hill har skrevet en glimrendememoarbok som omhandler ikke bare hennes egen historie men også hennes bakgrunn som rådgiver for president Trump. Nyttig for alle som har interesse for Russland – og det gjelder vel de fleste nå til dags.

Meld deg på her.


Ett par i masker rastar sina hundar i Shanghai.

Hva skjer i Kina? Landet har dramatisk endret sin COVID-håndtering. Ledelsen har signalisert mer næringslivsvennlige holdninger. Og tech-miljøet tør håpe på at reguleringslettelser kanskje kan gjøre det lettere å operere i Kina. Hva betyr de nylige endringene? Og hva kan vi vente oss framover? Det diskuterer eksperter i Washington 10.mars på dette webmøtet.

Meld deg på her.

 

 


Protester mot regeringen i Peru.

Peru står uten president og midt i en alvorlig politisk krise. Wilson Center arrangerer møte med Francisco Sagasti, tidligere
president i Peru, og Iván Duque Márquez, tidligere president i Colombia, som diskuterer hva landet nå trenger for å kunne komme på rett kjøl.

Meld deg på her.

 

 


Graffiti av Nordkoreas ledare Kim Yong Un.

På tide å oppdatere seg om situasjonen i Nords-Korea? Stimson Center byr på to nettmøter om Kim Jong Uns problematiske og gåtefulle regime i Pyongyang.

  • Event: «Understanding Kim Jong Un’s Economic Policymaking Phase II: Results and Implications.» Meld dig på her.
  • Event: «A Mid-Term Report Card for Biden’s North Korea Policy.» Meld dig på her.

Les også