Valgkamp, desinformasjon, NATO og mer: Disse arrangementene bør du få med deg i mars.


Publisert: 27. februar 2024

Kategori: Uncategorized

Forfatter: NordicPressCenterDel denne artikkelen:


En ny trussel mot kvinner i politikken: kjønnsbasert vold på nettet
Wilson Center, 27.03.24: Den digitale utviklingen har dessverre ført til et stadig mer voldelig univers, spesielt for kvinner, som i dag står overfor beslutningen om å måtte velge mellom sine profesjonelle ambisjoner og sin personlige sikkerhet. Dette spesielt i land som lider av demokratisk tilbakefall, autoritære regimer og økte nivåer av usikkerhet. I arabiske stater rapporterer nesten halvparten av kvinnelige internettbrukere at de føler seg utrygge, teknologi-tilrettelagt kjønnsbasert vold er et stadig mer utbredt problem i Ukraina og Russland, mens kvinnelige kandidater i Latin-Amerika forsetter å bli sosialt stigmatisert. Wilson senteret arrangerer en samtale mellom kvinner fra Europa, Midtøsten og Latin-Amerika for å diskutere hvordan offentlige kvinner kan beskyttes bedre mot angrep på nettet.
https://www.wilsoncenter.org/event/new-threat-women-politics-online-gender-based-violence

Russland i Syria: Hvordan Putin bruker Midtøsten for å utfordre NATO.
New America 04.04.24:
Et foredrag med Jeremy Hodge, Senior Investigator, Zomia Center og medforfatter av Proxy War Today: Case Studies of Conflict in the Middle East.
https://www.newamerica.org/future-security/events/russia-in-syria-how-putin-uses-the-middle-east-to-challenge-nato/

Forstå Kinas regional-administrerte totalitarisme.
CSIS, 26.03.24:
Hvordan kan vi forklare kommunistpartiets langvarige motstandskraft? Hvorfor valgte Kina å endre de økonomiske reformene som hadde skapt så mye rikdom for landet og regjeringen? Hør hva Chenggang Xu, seniorforsker ved Standford Center for Kinas økonomi og institusjoner, har å si om disse problemstillingene.
https://www.csis.org/events/understanding-chinas-regionally-administered-totalitarianism

Den nye “illiberalismen”: Amerikanske medier og demokratiets fremtid.
AEI, 27.03.24:
En paneldebatt med James Bennet, Elina Johnson og Thomas Chatterton Williams hvor de diskuterer Bennets “When the New York Times Lost Its Way” essay, de økende trendene mot en mer illiberal amerikanske presse, mulige løsninger for å snu trenden og gjenopprette troverdighet til journalistikken.
https://www.aei.org/events/the-new-illiberalism-the-american-media-and-the-future-of-democracy/

Relasjonen mellom USA og Vietnam: En samtale med Vietnams utenriksminister Bui Thanh Son
Brookings 26.03.24:
I september 2023 utvidet USA og Vietnam sitt bilaterale forhold. Med et sterkere diplomatisk og politisk bånd samarbeider de nå om handel og investeringer, vitenskap og teknologi, klimaendringer, kollektiv sikkerhet, og koordinering av regionale og globale spørsmål. Hva er de fremtidige mulighetene for dette samarbeidet? Hva er utfordringene, og på hvilke måter jobber Hanoi og Washington for å bygge bro over forskjellene deres? Hva betyr dette forsterkede forholdet for Vietnams rolle og relasjoner innen ASEAN, inkludert hvordan det regionale organet navigerer i den eskalerende konkurransen mellom USA og Kina i Sørøst-Asia og den bredere Indo-Stillehavsregionen? Den utenrikspolitisk avdeling på Brookings vil være vertskap for den vietnamesiske utenriksministeren Bui Thanh Son den 26.mars.
https://www.brookings.edu/events/us-vietnam-relations-a-conversation-with-vietnams-foreign-minister-bui-thanh-son/


Les også